Truskawkowo zamiast poziomkowo

Marzył mi się poziomkowy tort urodzinowy. Niestety, susza w Skanii sprawiła, że poziomki uschły na krzewinkach zanim udało im się nabrać rumieńców. Zastąpiły je więc truskawki. Ciasto do tortu planowałam upiec sama, ale upalna aura pozbawiła mnie sił i kupiłam gotowe. Wypełniłam je kremem zrobionym z roztopionej białej czekolady, którą połączyłam z serkiem philadelphia i bitą śmietaną, oraz dżemem truskawkowym.

Czy znasz prostszy przepis na smaczny tort? Ja nie! 🙂

Pozdrawiam/Lilit

 

Reklamy

2 myśli nt. „Truskawkowo zamiast poziomkowo

  1. Jak zwykle twoje kulinarne zdjęcia przyprawiają o ślinotok. 🙂 Torcik lekki i pełen letniej słodyczy.
    Biszkopt, truskawki i bita śmietana to nieodzowne składniki tortów i ciast także w Japonii. 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    • Strasznie się cieszę, że moje kulinarne fotki mają na ciebie taki wpływ! Ja z kolei dostaję ślinotoku patrząc jak artystycznie niektórzy ludzie fotografują jedzenie na swoich blogach. Nabawiam się przy tym kompleksu niższości 😉
      Japończycy wiedzą co jest dobre!

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.